Sedinte de coordonare

Echipa Aripi Albastre pune un accent deosebit de important pe sedintele de coordonare cu parintii. Aceste sedinte constau in intalnirile periodice dintre echipa de terapeuti, parinti si alte persoane importante care intra in contact cu copilul (shadow, bunici etc.). Initial aceste sedinte au loc o data la doua saptamani, ca mai apoi in functie de evolutia copilului, sa poata fi realizate mai rar (cel putin o data pe luna).

In aceste sedinte sunt discutate toate aspectele importante din programele de terapie ale copilului, dar si diferite dificultati cu care parintii se confrunta acasa, pe strada, la cumparaturi, la gradinita. Fiecare program este discutat din perspectiva evolutiei pana in momentul respectiv si a transformarii sale viitoare. Se vor aduce in discutie dificultatile si modalitatile de schimbare si/sau inbunatatire a tehnicilor aplicate pentru aparitia rezultatelor dorite.

Tot in cadrul sedintelor de coordonare un alt aspect deosebit de important il constitue ghidarea parintilor in procesul de aplicare a principiilor comportamentale acasa sau in diferite medii cu care copilul ia contact.

Sedintele de coordonare reprezinta un moment esential in care echipa, formata din coordonator, terapeuti, logoped, parinti si persoanele importante din viata copilului discuta si gasesc solutii spre o evolutie armonioasa in concordanta cu abilitatile copilului.