Integrarea scolara

Integrarea unui copil cu CES in gradinita si scoala de masa are loc cu dificultate in multe cazuri, parintii copiilor cu cerinte speciale educative avand de parcurs un drum anevoios si de durata pentru a-si vedea copilul integrat scolar.

Asociatia Aripi Albastre asigura sprijin in cadrul integrarii scolare a copiilor cu CES, mentinand permanent o colaborare cu cadrele didactice.

Suntem adepti ai parteneriatului educational in care sa fie implicati cadrele didactice-parinti-terapeuti-shadow-copil. In vederea realizarii acestuia, coordonatorul copilului pastreaza legatura cu educatorul si shadow-ul copilului si parintii iar cadrele didactice beneficiaza de cursuri gratuite de informare atunci cand acestea au loc in cadrul centrului.

Este important de stiut ca atunci cand vorbim de integrare ne referim la toate aspectele acesteia, nu doar la integrarea fizica – plasarea copilului in scoala. Integrarea copilului cu cerinte speciale presupune ca gradinitele si scolile sa poata raspunde nevoilor acestor copii, sa le asigure un climat in cadrul caruia sa se dezvolte optim, atat pe plan cognitiv cat si socio-emotional.