Asociatia Aripi Albastre

Asociatia Aripi Albastre ofera programe de interventie terapeutica, adresate copiilor cu cerinte educative speciale, personalizate pentru fiecare copil in parte. Suntem o echipa dedicata, cu experienta in domeniu, specializata pe educatie si interventie timpurie, stimularea si dezvoltarea limbajului, terapie comportamentala, fiind atenti la nevoile copiilor.

Fiecare program de terapie este realizat prin activitati de joc, in mod particular si individualizat, pentru fiecare copil in parte, in functie de achizitiile cu care copilul vine si carentele in dezvoltare pe care acesta la are la momentul evaluarii.

Sunt vizate abilitatile cognitive, limbajul si comunicarea functionala, integrarea senzoriala si socializarea, abilitatile de autonomie personala, deprinderea de comportamente adecvate. Fiecare obiectiv de lucru se stabileste in functie de nevoile copilului iar obiectiv principal al interventiei noastre il reprezinta integrarea copilului in colectivitate.

In cadrul orelor de terapie incurajam si prezenta parintilor, credem ca o implicare activa a acestora aduce un aport pozitiv in cadrul terapiei.

In cadrul centrului nostru oferim: Terapie ABA,  Stimularea si dezvoltarea limbajului (Verbal behavior, PECS- incluse in terapia ABA) , Logopedie,  Integrare senzoriala, Grupuri de socializare si ateliere, terapie ocupationala, Cursuri gratuite pentru parinti, studenti, shadow, Cursuri de pregatire pentru specialisti.

Elena Nedelcu

Specialist in educatie si interventie timpurie

VML Finisher

Presedinte Asociatia Aripi Albastre, Logoped si Coordonator programe de terapie

Primul meu contact cu lumea copiilor cu cerinte educative speciale l-am avut in primul an de facultate, la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, la cursul Doamnei Prof. univ. dr. Ecaterina Vrasmas, care ulterior a devenit pentru mine un adevarat mentor. La cursul acesteia am  inteles ca, ceea ce vrea sa fac mai departe este sa lucrez cu copiii cu cerinte educative speciale, pentru a-i ajuta in procesul de recuperare si integrare sociala.

Am intrat in programe de voluntariat sustinute de asociatii care lucrau cu copiii cu autism iar ulterior am fost angajata de una dintre acestea (Asociația Aita) pentru a lucra terapie cu micutii din centru. La Aita am intalnit o echipa minunata, formata din specialisti dornici sa ajute, de la care am invatat mult, in aceasta perioada am urmat cursuri de formare profesionala in aba și logopedie iar în 2 ani am crescut de la terapeut la coordonator programe de terapie.

Pentru mine tot acest parcurs mi-a confirmat ca, atunci cand faci cu drag și responsabilitate aceasta activitate, cand tratezi cu respect copilașii, punând accent pe joc si tinand cont de particularitatile fiecaruia de invatare, apar rezultate bune.

In 2017 am ales sa imi continui activitatea pe cont propriu in cadrul Asociatiei Aripi Albastre.

Formare profesionala:

 • Formare VML- finisher (2021-2022),
  Formare profesionala in metoda VML (verbal motor learning – invatare verbal-motorie) sub îndrumarea Dr. Elad Vashdi, Yael Center, Israel.
 • Workshop Tehnici de integrare senzoriala- Trainer Alina Iliescu (2020)
 • Workshop international ” Interventia multisenzoriala si Terapia Soezelen”-Prof. Univ. Lesley Coller (2020)
 • Curs “TEHNICI ȘI PROCEDURI DE INTERVENȚIE IN TERAPIA LOGOPATIILOR” sustinut de ALR (2018)
 • Lector la Conferinta ABA 2017 cu lucrarea “Influenta abilitatilor motorii asupra dezvoltarii limbajului la copilul cu autism’’
 • Curs RBT – Registered Behavior Tehnician 2017 (Anca Dumitrescu-ATCA)
 • Curs PECS Basic Training 2016 (sustinut de Lili Covaci)
 • Curs ABA “Analiza comportamentala in tulburarile de spectru autist” – formator Daniela Gavankar (2015)
 • Curs Logopedie “Metode specifice in corectarea si stimularea limbajului la prescolari” – formator Ana Hodea (2015)
 • Organizator Sesiunea de Comunicari Stiintifice pentru studenti din Siintele Educatiei: Educatia la viitor (2014
 • Participare la Conferinta ABA editiile 2 si 3.
 • Articole de specialitate în revistele Ce se intampla doctore si Comunitatea medicala.

 

Alexandra- Elena Bujoreanu

Psiholog in supervizare, Coordonator programe de terapie

Cred în capacitatea de exprimare a potențialului uman iar scopul meu este să îi încurajez pe copii să și-l atingă și să și-l depășească. În echipa Aripi Albastre am învățat ce înseamnă cooperarea, acceptarea și depășirea limitelor iar împreună lucrăm la îmbunătățirea calitatății vieții persoanelor care trec pragul asociației. 

Experienta Profesională și Voluntariat:

-Tutore Analiză Comportamentală Aplicată (Ianuarie 2019 – Prezent)

 1. Terapie comportamentală adresată copiilor diagnosticați cu autism
 2. Grupuri de socializare dedicate copiilor diagnosticați cu autism (dialog social, atenție împărtășită, reciprocitate, cooperare)
 3. Diversificare și desensibilizare alimentară
 4. Stimulare senzorială (adresată copiilor sensibili sau la senzații sau a celor percep greu senzațiile)

-Practicant în cadrul Asociației We Change București

-Voluntar fundația serviciilor sociale Bethany (Februarie 2010- Mai 2013)

Proiecte:

 • Inimă bună – strângere de fonduri pentru terapia copiilor cu dizabilități
 • Un Spital Plin de Oportunități- activități ludice în locul de joacă amenajat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Iași (secția oncologie)
 • 1 Iunie- Organizarea și prezentarea evenimentului cu ocazia zilei copilului.

 

Andrea Virban

Psiholog clinician in supervizare, Logoped

Sunt o persoana empatica, atenta la nevoile celorlalti, plina de energie si cu orientarea pe gasirea solutiilor. Iubesc copiii si ador sa contribui la dezvoltarea lor. Cu ajutorul celor mici, reusesc sa ma redescopar pe mine si pe zic ce trece iubesc din ce in ce mai mult ceea ce fac. “Copiii sunt motivul pentru care cerul încă nu a distrus lumea”- Moritz-Gotlieb Sapir

-Absolventa Master Psihodiagnoza, psihoterapie experientiala unificatoare si dezvoltare personala in cadrul Universitatii din Bucuresti.

-Absolventa a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, Specializarea Psihologie, Universitatea din Bucuresti.

-Practica in domeniul psihoterapiei la Psychology Hub

-Participant din 2016-2018 la Congresul National al Studentilor la Psihologie.

-Participant in 2018 la un grup de dezvoltare personala si initiere in Analiza Tranzactionala in cadrul  Scolii de Iarna, organizat de  Asociatiei Cognosis.

-Colaborare cu asociatia Bright Future for Every Child in cadrul careia am sustinut ore de dezvoltare personala si antrenament intelectual la Scoala Primara Ana Lugojana.

-Voluntar activ timp de 3 ani in organizatia Salvati Copiii.

Bianca Valeria Constantin

Psiholog clinician

Interesul meu pentru lucrul cu copiii s-a născut încă din primii ani de facultate, când am participat la mai multe stagii de practică în acest domeniu. Interesul meu s-a transformat în pasiune odată cu primul loc de muncă, în cadrul căruia sarcina mea a fost să aplic planurile de intervenție în vederea corecției tulburărilor de limbaj în cazul copiilor neurotipici și al celor cu tulburări genetice și de neurodezvoltare (e. g., autism, ADHD, sindrom Down).

Educație:

-Psihologia Sănătății – Cercetare Clinică și Optimizare Comportamentală, Universitatea din București – Master Facultatea de Psihologie, Universitatea din București

Experiență profesională:

-Voluntar – Centrul de Psihologie Aplicată (2020 )

-Psihopedagog (12/2020 – 02/2021)

-Practică în psihoterapie – Psychology Hub (11/2019)

-Operator de cercetare voluntar – Laboratorul de Psihologia Sănătății și Neuropsihologie Clinică (07/2019)

-Practică în analiza comportamentală aplicată – Centrul Horia Moțoi (03/2019)

-Practică în analiza comportamentală aplicată – Centrul New Odyssey (10/2018 – 01/2019)

Cursuri:

-Comunicare și Metode de Predare în Tulburarile din Spectrul Autismului – Train-ASD (12/2020)

-Branding personal – Academicus (11/2020)

-Introducere în psihopatologia evoluționistă – Academicus (11/2020)

-Evaluarea paihologică în psihologia traficului rutier – Academicus (11/2020)

-Dependențe în era digitală: Utilizarea site-urilor Social Media (SSM – preambul) – Academicus (11/2020)

-Telepsihologia – câteva fundamente și aspecte critice – Academicus (10/2020)

Ema Beatris Baloiu

Psiholog clinician, Terapeut ABA

Am început să lucrez cu copiii încă din perioada facultății, inițial cu copii cu dezvoltare tipica, iar mai apoi cu copilasi cu nevoi speciale. Am încercat să învăț cât mai multe despre aceștia din urmă, să intru în lumea lor și să aflu cum îi pot ajuta să se adapteze și să se integreze, cum să îi ajut să fie acceptați.

Am urmat cursuri în cadrul unui program de master cu specializarea psihologie clinică, în cadrul Universității din București (Psihologia sănătății – Cercetare Clinică și Optimizare Comportamentală), dar am participat și la cursuri, conferințe și workshop-uri care mi-au oferit o serie de cunoștințe ce îmi permit să mă perfecționez continuu în activitatea pe care o desfășor.

Am lucrat timp de patru ani cu copii cu nevoi  speciale (diagnosticați cu autism, sindromul Down, deficiențe intelectuale, întârziere în dezvoltare, implant cohlear etc.), desfășurând activități precum terapie 1:1, ședințe de terapie prin stimulare senzorială și de dezvoltare a psihomotricității, prin organizarea grupurilor de socializare precum și însoțirea copiilor la școală (shadow).

Printre ultimele cursuri/workshop-uri la care am participat se numără:

 • Tehnici de logopedie”, Confident training & Consulting
 • Tehnici de analiză comportamentală aplicată în tulburările de spectru autist”, Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism
 • Evaluarea psihologică a copilului cu cerințe educaționale speciale (CES)”, Institutul de Psihologia Dezvoltării

Matei Teodor Huiu

Psiholog, Terapeut integrare senzoriala & Aba

Sunt direct răspunzător de existența mea și martor al existenței celor pe care îi înconjor. Sunt privilegiat deoarece pot asista și sprijini evoluția acestor mici omuleți care au avut curajul de a se naște și se află la început de drum. Am înțeles că nu contează modul în care alegi să-ți petreci viața, ci important este cum îți povestești ție însuți și celor din jur propria viață. Să dai sens lucrurilor pe care le trăiești zilnic este de o importanță crucială. Vreau să cred că scopul meu este acela de a-i ajuta pe copii să devină niște povestitori de excepție. Astfel, indiferent de ceea ce vor întâmpina pe drum, se vor putea bucura și minuna de șansa de a se afla aici și acum.

 • Licențiat al Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București
 • Masterand al programului masteral Psihodiagnoză, Psihoterapie Experiențial-Unificatoare și Dezvoltare Personală
 • Cursant al programului Tehnici de logopedie organizat de Confident Training & Consulting SRL
 • Certificat în tehnici de integrare senzorială
 • Autorul al articolului științific publicat in Jurnalul de Psihoterapie Experiențială https://jep.ro/images/pdf/cuprins_reviste/88_art_05.pdf
 • Grupuri de art-terapie în cadrul Spitalului Psihiatric Săpunari
 • Analist comportamental în perioada 2018 – prezent