Terapie pentru corp, minte și suflet
În procesul de stimulare a copiiilor, este important să avem în vedere că o terapie eficientă este cea în cadrul căreia se ține cont de particularitățile de învățare ale copiiilor, de punctele forte ale acestora, de ceea ce îi motivează și îi bucură.
Activitățile senzoriale, expunerea la elemente si medii naturale de învățare, socializarea cu alți copilași, sprijin emoțional necondiționat, adaptarea învățării la posilitatea de procesare a fiecăruia, reprezintă temelia procesului de stimulare & invatare.
Programul de intervenție terapeutică pentru copii din Centrul Aripi Albastre include stimulare cognitiva si motrica prin activitati practice si ludice, intervenție logopedică (inclusiv VML), verbal behavior, integrare senzorială, grupuri de socializare incluse in planul de terapie, dezvoltare emotionala si sociala.
Socializarea reprezintă un obiectiv important pentru noi și pentru părinții micuților noștri. De la zi la zi observăm progrese absolut minunate pe aria de socializare și ne bucuram din suflet ca îi putem ajuta pe prichindei. Se joacă împreună, dansează, cooperează, negociază.
Echipa Aripi Albastre
Suntem o echipa dedicata , cu experienta in domeniu, specializata pe educatie si interventie terapeutica timpurie, cu obiective majore in terapie pe aria de stimulare si dezvoltare a limbajului functional.
Elena Nedelcu
Specialist in educatie si interventie timpurie
VML Finisher
Presedinte Asociatia Aripi Albastre, Coordonator programe de terapie
Primul meu contact cu lumea copiilor cu cerinte educative speciale l-am avut in primul an de facultate, la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, la cursul Doamnei Prof. univ. dr. Ecaterina Vrasmas, care ulterior a devenit pentru mine un adevarat mentor. La cursul acesteia am inteles ca, ceea ce vreu sa fac mai departe este sa lucrez cu copiii cu cerinte educative speciale, pentru a-i ajuta in procesul de recuperare si integrare sociala.
Am intrat in programe de voluntariat sustinute de asociatii care lucrau cu copiii cu autism iar ulterior am fost angajata de una dintre acestea (Asociația Aita) pentru a lucra terapie cu micutii din centru. La Aita am intalnit o echipa minunata, formata din specialisti dornici sa ajute, de la care am invatat mult, in aceasta perioada am urmat cursuri de formare profesionala in aba și logopedie iar în cativa ani am ”crescut” de la terapeut la coordonator programe de terapie.
Pentru mine tot acest parcurs mi-a confirmat ca, atunci cand faci cu drag și responsabilitate aceasta activitate, atunci cand tratezi cu respect copilașii si parintii, punând accent pe joc si tinand cont de particularitatile fiecaruia de invatare, apar rezultate frumoase.
In 2017 am ales sa imi continui activitatea pe cont propriu in cadrul Asociatiei Aripi Albastre.
Formare profesionala:
- Formare VML- finisher (2021-2022),
Formare profesionala in metoda VML (verbal motor learning – invatare verbal-motorie) sub îndrumarea Dr. Elad Vashdi, Yael Center, Israel.
- Workshop Tehnici de integrare senzoriala- Trainer Alina Iliescu (2020)
- Workshop international ” Interventia multisenzoriala si Terapia Soezelen”-Prof. Univ. Lesley Coller (2020)
- Curs “TEHNICI ȘI PROCEDURI DE INTERVENȚIE IN TERAPIA LOGOPATIILOR” sustinut de ALR (2018)
- Lector la Conferinta ABA 2017 cu lucrarea “Influenta abilitatilor motorii asupra dezvoltarii limbajului la copilul cu autism’’
- Curs RBT – Registered Behavior Tehnician 2017 (Anca Dumitrescu-ATCA)
- Curs PECS Basic Training 2016 (sustinut de Lili Covaci)
- Curs ABA “Analiza comportamentala in tulburarile de spectru autist” – formator Daniela Gavankar (2015)
- Curs Logopedie “Metode specifice in corectarea si stimularea limbajului la prescolari” – formator Ana Hodea (2015)
- Organizator Sesiunea de Comunicari Stiintifice pentru studenti din Siintele Educatiei: Educatia la viitor (2014
- Participare la Conferinta ABA editiile 2 si 3.
- Articole de specialitate în revistele Ce se intampla doctore si Comunitatea medicala.
Alexandra- Elena Bujoreanu
Psiholog in supervizare, Coordonator programe de terapie
Cred în capacitatea de exprimare a potențialului uman iar scopul meu este să îi încurajez pe copii să și-l atingă și să și-l depășească. În echipa Aripi Albastre am învățat ce înseamnă cooperarea, acceptarea și depășirea limitelor iar împreună lucrăm la îmbunătățirea calitatății vieții persoanelor care trec pragul asociației.
Experienta Profesională și Voluntariat:
-Tutore Analiză Comportamentală Aplicată (Ianuarie 2019 – Prezent)
- Terapie comportamentală adresată copiilor diagnosticați cu autism
- Grupuri de socializare dedicate copiilor diagnosticați cu autism (dialog social, atenție împărtășită, reciprocitate, cooperare)
- Diversificare și desensibilizare alimentară
- Stimulare senzorială (adresată copiilor sensibili sau la senzații sau a celor percep greu senzațiile)
-Practicant în cadrul Asociației We Change București
-Voluntar fundația serviciilor sociale Bethany (Februarie 2010- Mai 2013)
Proiecte:
- Inimă bună – strângere de fonduri pentru terapia copiilor cu dizabilități
- Un Spital Plin de Oportunități- activități ludice în locul de joacă amenajat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Iași (secția oncologie)
- 1 Iunie- Organizarea și prezentarea evenimentului cu ocazia zilei copilului.
Adina Malina Ilie
Coordonator programe terapie, Psiholog clinician, Logoped
“Sunt o persoana răbdătoare, empatica, cu dorința de a ajuta copiii sa se dezvolte intr-un mod înțelept și armonios. O persoana care întotdeauna a iubit copiii și căreia, de mica, i-a plăcut sa se joace cu mașinuțe sau sa împletească codițe fetițelor. Îmi doresc cu ajutorul răbdării, al perseverenți și încrederii in forțele proprii, sa clădesc viitorul celor mici.”
Studii:
-absolventa a Masterului Psihologie Clinica și psihoterapie
-absolventa a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Al. I. Cuza din Iasi
-membra a asociației e-Team Psychology 2019-2020.
-participant la Conferința Naționala de psihologie Penitenciară, Iași 2019
-participant la Conferința Naționala militară de științe comportamentale cu participare internațională 2019, 2022
-practica in cadrul cabinetului școlar de psihologie al Liceului Teoretic Ștefan cel Mare din romanici sarat, Buzău, 2019
-experiența in lucrul cu copii in cadrul a doua Cabinete-terapeut aba și logoped.
-PSIHOLOG CU DREPT DE LIBERĂ PRACTICĂ, ATESTAT PROFESIONAL ÎN CONDIŢIILE LEGII NR. 213/2004 in specializările: Psihologie clinica și paihoterapie, Psihologie aplicată in domeniul Securității naționale, Psihologia muncii și organizationala, Psihologia transporturilor.
Serbanica Oana Madalina, Terapeut Aba
Îmi dedic fiecare zi pentru a descoperi frumusețea și potențialul din fiecare copil. Fiecare mic progres este o bucurie imensă și o dovadă a puterii lor de a depăși provocările. Lucrez cu inima deschisă, ghidată de dorința de a crea conexiuni profunde și de a le oferi copiilor un spațiu în care să se simtă iubiți și înțeleși. Misiunea mea este să le fiu alături în călătoria lor unică, ajutându-i să strălucească și să-și găsească drumul în lume.
Educație/studii. Voluntariat/proiecte
– absolventă a Universității Naționale de Educație Fizică și Sport din București -licențiată în Kinetoterapie și Motricitate Specială
– Conferințele Bookland Evolution,
– organizator Asociația BOOKLAND -Proiectul „Îndrăznește să crezi”, organizat de Centrul de Tineret Focșani
-Proiectul „Un zâmbet cât o mie de cuvinte”, organizat de Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Elena Doamna” Focșani
-Proiectul „Educație pentru siguranța și sănătatea tinerilor”, organizat de Centrul de Tineret Focșani-DJST Vrancea -Proiectul „Zilele Sănătății pentru Tinere”t, organizat de DJST Vrancea în parteneriat cu Școala Postloceală „Carol Davila”
Gabriela Manole
Psihopedagog, Terapeut ABA