Asociatia Aripi Albastre

Asociatia Aripi Albastre ofera programe de interventie terapeutica, adresate copiilor cu cerinte educative speciale, personalizate pentru fiecare copil in parte. Suntem o echipa dedicata, cu experienta in domeniu, specializata pe educatie si interventie timpurie, stimularea si dezvoltarea limbajului, terapie comportamentala, fiind atenti la nevoile copiilor.

Fiecare program de terapie este realizat prin activitati de joc, in mod particular si individualizat, pentru fiecare copil in parte, in functie de achizitiile cu care copilul vine si carentele in dezvoltare pe care acesta la are la momentul evaluarii.

Sunt vizate abilitatile cognitive, limbajul si comunicarea functionala, socializarea, abilitatile de autonomie personala, deprinderea de comportamente adecvate. Fiecare obiectiv de lucru se stabileste in functie de nevoile copilului iar obiectiv principal al interventiei noastre il reprezinta integrarea copilului in colectivitate.

In cadrul orelor de terapie incurajam si prezenta parintilor, credem ca o implicare activa a acestora aduce un aport pozitiv in cadrul terapiei.

In cadrul centrului nostru oferim: Terapie ABA,  Stimularea si dezvoltarea limbajului (Verbal behavior, PECS- incluse in terapia ABA) , Logopedie,  Grupuri de socializare si ateliere, terapie ocupationala, Cursuri gratuite pentru parinti, studenti, shadow, Cursuri de pregatire pentru specialisti.

Elena Nedelcu

Specialist in educatie si interventie timpurie

Presedinte Asociatia Aripi Albastre, Logoped si Coordonator programe de terapie

Primul meu contact cu lumea copiilor cu cerinte educative speciale l-am avut in primul an de facultate, la Facultatea de Psihologie si Stiintele     Educatiei, la cursul Doamnei Prof. univ. dr. Ecaterina Vrasmas, care ulterior a devenit pentru mine un adevarat mentor. La cursul acesteia am  inteles ca, ceea ce vrea sa fac mai departe este sa lucrez cu copiii cu cerinte educative speciale, pentru a-i ajuta in procesul de recuperare si integrare sociala.

Am intrat in programe de voluntariat sustinute de asociatii care lucrau cu copiii cu autism iar ulterior am fost angajata de una dintre acestea (Asociația Aita) pentru a lucra terapie cu micutii din centru. La Aita am intalnit o echipa minunata, formata din specialisti dornici sa ajute, de la care am invatat mult, in aceasta perioada am urmat cursuri de formare profesionala in aba și logopedie iar în 2 ani am crescut de la terapeut la coordonator programe de terapie.

Pentru mine tot acest parcurs mi-a confirmat ca, atunci cand faci cu drag și responsabilitate aceasta activitate, cand tratezi cu respect copilașii, punând accent pe joc si tinand cont de particularitatile fiecaruia de invatare, apar rezultate bune.

In 2017 am ales sa imi continui activitatea pe cont propriu in cadrul Asociatiei Aripi Albastre.

Formare profesionala:

 • Workshop international ” Inetrventia multisenzoriala si Terapia Snoezelen”-Prof. Univ. Lesley Coller (2020)
 • Curs “TEHNICI ȘI PROCEDURI DE INTERVENȚIE IN TERAPIA LOGOPATIILOR” sustinut de ALR (2018)
 • Lector la Conferinta ABA 2017 cu lucrarea “Influenta abilitatilor motorii asupra dezvoltarii limbajului la copilul cu autism’’
 • Curs RBT – Registered Behavior Tehnician 2017 (Anca Dumitrescu-ATCA)
 • Curs PECS Basic Training 2016 (sustinut de Lili Covaci)
 • Curs ABA “Analiza comportamentala in tulburarile de spectru autist” – formator Daniela Gavankar (2015)
 • Curs Logopedie “Metode specifice in corectarea si stimularea limbajului la prescolari” – formator Ana Hodea (2015)
 • Organizator Sesiunea de Comunicari Stiintifice pentru studenti din Siintele Educatiei: Educatia la viitor (2014
 • Participare la Conferinta ABA editiile 2 si 3.
 • Articole de specialitate în revistele Ce se intampla doctore si Comunitatea medicala.

 

Alexandra- Elena Bujoreanu

Psiholog in supervizare

Coordonator programe de terapie

Cred în capacitatea de exprimare a potențialului uman iar scopul meu este să îi încurajez pe copii să și-l atingă și să și-l depășească. În echipa Aripi Albastre am învățat ce înseamnă cooperarea, acceptarea și depășirea limitelor iar împreună lucrăm la îmbunătățirea calitatății vieții persoanelor care trec pragul asociației. 

Experienta Profesională și Voluntariat:

 1. Tutore Analiză Comportamentală Aplicată (Ianuarie 2019 – Prezent)
  1. Terapie comportamentală adresată copiilor diagnosticați cu autism
  2. Grupuri de socializare dedicate copiilor diagnosticați cu autism (dialog social, atenție împărtășită, reciprocitate, cooperare)
  3. Diversificare și desensibilizare alimentară
  4. Stimulare senzorială (adresată copiilor sensibili sau la senzații sau a celor percep greu senzațiile)
 2. Practicant asociația “WE CHANGE” BUCURESTI (Decembrie 2018-Ianuarie 2019)

Practicant în cadrul Asociației We Change București

 • Introducere în TSA
 • Diagnosticarea TSA
 • Caracteristicile TSA
 • Terapie senzorială
 • Terapia comportamentală aplicată (ABA) în tulburarea de spectru autist
 1. Voluntar fundația serviciilor sociale Bethany (Februarie 2010- Mai 2013)

Îmbunătățirea calității vieții a copiilor cu dizabilități și a copiilor proveniți din medii sociale nefavorabile;

Proiecte:

 • Inimă bună – stângere de fonduri pentru terapia copiilor cu dizabilități
 • Un Spital Plin de Oportunități- activități ludice în locul de joacă amenajat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Iași (secția oncologie)
 • 1 Iunie- Organizarea și prezentarea evenimentului cu ocazia zilei copilului.

 

Andrea Virban

Psiholog clinician in supervizare

Coordonator grupuri socializare 

Sunt o persoana empatica, atenta la nevoile celorlalti, plina de energie si cu orientarea pe gasirea solutiilor. Iubesc copiii si ador sa contribui la dezvoltarea lor. Cu ajutorul celor mici, reusesc sa ma redescopar pe mine si pe zic ce trece iubesc din ce in ce mai mult ceea ce fac. “Copiii sunt motivul pentru care cerul încă nu a distrus lumea”- Moritz-Gotlieb Sapir

In prezent masteranda a masterului de Psihodiagnoza, psihoterapie experientiala unificatoare si dezvoltare personala in cadrul Universitatii din Bucuresti.

Absolventa a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, Specializarea Psihologie, Universitatea din Bucuresti.

Practica in domeniul psihoterapiei la Psychology Hub

Participant din 2016-2018 la Congresul National al Studentilor la Psihologie.

Participant in 2018 la un grup de dezvoltare personala si initiere in Analiza Tranzactionala in cadrul  Scolii de Iarna, organizat de  Asociatiei Cognosis.

Colaborare cu asociatia bright future for every child in cadrul careia am sustinut ore de dezvoltare personala si antrenament intelectual la Scoala Primara Ana Lugojana.

Voluntar activ timp de 3 ani in organizatia Salvati Copiii.

 

Diana Jugaru

Psiholog clinician in supervizare

Coordonator programe dezvoltare personala copii

Fac parte din echipa Aripi Albastre de mai mult de un an si in acest timp am învățat că iubirea mea pentru natura umana este ceva ce doar poate crește. Dorința de a lucra cu copii si a face parte din procesul lor de evoluție a apărut în ultimul an de liceu dupa ce am participat la mai multe proiecte de voluntariat cu copii. Am crescut această idee pe parcursul anilor de facultate și la un moment dat am simțit că îmi doresc mai mult și astfel am ajuns în această echipă.

 

Experiență profesională:

-voluntariat Salvați Copiii -2015

-voluntar in cadrul Special Olympics -2015

-voluntar in cadrul ASPSE -2015-2018

-membru Cognosis -2015-2018

-organizator CNSP -2017

-voluntar educațional in cadrul Asociației ATTU -2016- prezent

-shadow- 2018-2019