Asociatia Aripi Albastre

Asociatia Aripi Albastre ofera programe de interventie terapeutica, adresate copiilor cu cerinte educative speciale, personalizate pentru fiecare copil in parte. Suntem o echipa dedicata, cu experienta in domeniu, specializata pe educatie si interventie timpurie, stimularea si dezvoltarea limbajului, terapie comportamentala, fiind atenti la nevoile copiilor.

Fiecare program de terapie este realizat prin activitati de joc, in mod particular si individualizat, pentru fiecare copil in parte, in functie de achizitiile cu care copilul vine si carentele in dezvoltare pe care acesta la are la momentul evaluarii.

Sunt vizate abilitatile cognitive, limbajul si comunicarea functionala, socializarea, abilitatile de autonomie personala, deprinderea de comportamente adecvate. Fiecare obiectiv de lucru se stabileste in functie de nevoile copilului iar obiectiv principal al interventiei noastre il reprezinta integrarea copilului in colectivitate.

In cadrul orelor de terapie incurajam si prezenta parintilor, credem ca o implicare activa a acestora aduce un aport pozitiv in cadrul terapiei.

In cadrul centrului nostru oferim: Terapie ABA,  Stimularea si dezvoltarea limbajului (Verbal behavior, PECS- incluse in terapia ABA) , Logopedie,  Grupuri de socializare si ateliere, terapie ocupationala, Cursuri gratuite pentru parinti, studenti, shadow, Cursuri de pregatire pentru specialisti.

Elena Nedelcu

Specialist in educatie si interventie timpurie

Presedinte Asociatia Aripi Albastre, Logoped si Coordonator programe de terapie

Primul meu contact cu lumea copiilor cu cerinte educative speciale l-am avut in primul an de facultate, la Facultatea de Psihologie si Stiintele     Educatiei, la cursul Doamnei Prof. univ. dr. Ecaterina Vrasmas, care ulterior a devenit pentru mine un adevarat mentor. La cursul acesteia am  inteles ca, ceea ce vrea sa fac mai departe este sa lucrez cu copiii cu cerinte educative speciale, pentru a-i ajuta in procesul de recuperare si integrare sociala.

Am intrat in programe de voluntariat sustinute de asociatii care lucrau cu copiii cu autism iar ulterior am fost angajata de una dintre acestea (Asociația Aita) pentru a lucra terapie cu micutii din centru. La Aita am intalnit o echipa minunata, formata din specialisti dornici sa ajute, de la care am invatat mult, in aceasta perioada am urmat cursuri de formare profesionala in aba și logopedie iar în 2 ani am crescut de la terapeut la coordonator programe de terapie.

Pentru mine tot acest parcurs mi-a confirmat ca, atunci cand faci cu drag și responsabilitate aceasta activitate, cand tratezi cu respect copilașii, punând accent pe joc si tinand cont de particularitatile fiecaruia de invatare, apar rezultate bune.

In 2017 am ales sa imi continui activitatea pe cont propriu in cadrul Asociatiei Aripi Albastre.

Formare profesionala:

  • Workshop international ” Inetrventia multisenzoriala si Terapia Snoezelen”-Prof. Univ. Lesley Coller (2020)
  • Curs “TEHNICI ȘI PROCEDURI DE INTERVENȚIE IN TERAPIA LOGOPATIILOR” sustinut de ALR (2018)
  • Lector la Conferinta ABA 2017 cu lucrarea “Influenta abilitatilor motorii asupra dezvoltarii limbajului la copilul cu autism’’
  • Curs RBT – Registered Behavior Tehnician 2017 (Anca Dumitrescu-ATCA)
  • Curs PECS Basic Training 2016 (sustinut de Lili Covaci)
  • Curs ABA “Analiza comportamentala in tulburarile de spectru autist” – formator Daniela Gavankar (2015)
  • Curs Logopedie “Metode specifice in corectarea si stimularea limbajului la prescolari” – formator Ana Hodea (2015)
  • Organizator Sesiunea de Comunicari Stiintifice pentru studenti din Siintele Educatiei: Educatia la viitor (2014
  • Participare la Conferinta ABA editiile 2 si 3.
  • Articole de specialitate în revistele Ce se intampla doctore si Comunitatea medicala.